fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrijumčarenjem cigareta oštetili budžet za 3,8 miliona EUR

Krijumčarenjem cigareta oštetili budžet za 3,8 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave policije i carina otkrili su kriminalnu organizaciju koja je ove godine prokrijumčarila 4,45 hiljade pakete cigareta i oštetila crnogorski budžet za 3,8 miliona EUR.

U zajedničkom saopštenju se navodi da su 18. decembra uhapšeni M.P, V.P. i B.D, da se za J.M. traga, kao i da je podnijeta krivična prijava protiv pravnog lica.

Prikupljeni dokazi ukazuju na to da su osumnjičeni izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje.

Protiv njih su podnijete krivične prijave Specijalnom državnom tužilšatvu za navedena djela.

Sumnja se da je ova kriminalna organizacija vršila ilegalne aktivnosti krijumčarenja cigareta iz Slobodne carinske zone Bar, u cilju stavljanja u promet na ilegalno tržište.

„Osnovano se sumnja da je navedena kriminalna organizacija vršenjem kriminalnih aktivnosti iz Slobodne zone Bar izvršila krijumčarenje cigareta 4.454 paketa raznih vrsta cigareta čime je pričinjena šteta po budžet Crne Gore u iznosu od oko 3,8 miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije