fbpx
NaslovnicaCrna GoraKoprivica nosilac liste petočlane koalicije u Nikšiću

Koprivica nosilac liste petočlane koalicije u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – Demokratska Crna Gora, Građanski pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera, invalida rada i restitucije i grupa nezavisnih intelektualaca Plenum 083 – Poštena priča nastupiće u koaliciji na predstojećim izborima 14. marta u Nikšiću.

Izborna lista koalicije biće sjutra predata Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), a njen nosilac je potpredsjednik i poslanik Demokrata, Momo Koprivica.

Predsjednik Opštinskog odbora i član Glavnog odbora i Predsjedništva Demokrata, Marko Mitrović, rekao je da su zajednički ciljevi koalicije smjena lokalne vlasti, privredne i demokratske reforme i izgradnja društva znanja.

„Zajednički princip je ne sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njenim satelitima u postizbornom periodu“, rekao je Mitrović.

Predsjednica Pokreta Ne damo Nikšić, Gordana Radović, kazala je da će se boriti da ekonomski oporave grad i da pošten rad i znanje budu jedino mjerilo vrijednosti u poslu.

“Zalagaćemo se da ljudi ne čekaju bespomoćno pred bolnicama, da se ne ispisuju kukavički grafiti na džamijama i nikada više ne hapse vladike i sveštenici, a naše škole oslobode mraka politike“, rekla je Radović.

Ona je ukazala da će časno i domaćinski upravljati Nikšićem u kome će biti važno znanje i da ne budu važne veze, već znanje.

U ime Demosa, Svetlana Agramović, ocijenila je da će se njihova koalicija primarno baviti nagomilanim realnim problemima grada i da će sve dolazaće promjene biti usmjerene osnovnom cilju- pravednijim ekonomskim uslovima života građana.

U ime Plenuma 083-Poštena priča, profesor Dušan Krcunović, rekao je da tu novoosnovanu organizaciju čine nikšićki intelektualci, uglavnom universitetski profesori, mada ima i studenata i drugih struka, koji su u vrlo zahtjevnom socio – političkom miljeu, kakav je Nikšić prepoznati kao vrlo uvaženi i poštovani ljudi.

„Nikšić simbolizuje sistem vrijednosti, pogled na svijet, etos, bez koje nema ljudske zajednice i mi ćemo se upravo za to boriti“, rekao je Krcunović.

Predstavnik penzionera, invalida rada i restitucije, Momo Joksimović naveo je da „Nikšić za minulih 30 godina nije mogao ni Hitler uništiti, kao što je to uradio DPS“.

„Nikšić ima oko 16 hiljada penzionera, sa prosječnom penzijom od 302 EUR, od kojih mnogi izdržavaju i svoju treću generaciju i zato očekujemo da će nova vlast donijeti bolje dane ovom gradu“, rekao je Joksimović.

Nosilac liste Momo Koprivica, rekao je da na izborima u Nikšiću žele da daju pečat istorijskoj pobjedi na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i ocijenio da građani neće dati svoj grad ni tajkunima, ni kriminalcima, niti uzurpatorima.

„Nikšiću treba poštena priča, a naš grad je sada bez komunikacije sa Vladom i zvaničnim državnim institucijama i to značajno odmaže njegovom razvoju“, ocijenio je Koprivica.

On je kazao da će „jednoumlje“ koje je u Nikšiću, zamijeniti demokratijom i slobodom, većim platama i dječijim dodacima i većim naknadama za poljoprivrednike.

„Pomirenje je uslov boljitka i, ukoliko su pomirene sve vjere i nacije i ljudi, imamo pouzdane pretpostavke za društveni, ekonomski, socijalni i svaki drugi razvoj našeg grada i države. O Nikšiću će se odlučivati u Nikšiću i to njegovi građani“, istakao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, kriminalce i uzurpatore neće poražavati fantomkama, već će ih pobijediti znanjem, mudrošću i hrabrošću.

On je istakao da u postizbornom periodu nema saradnje sa DPS–om i njegovim satelitima sa kojima sada vrše vlast u Nikšiću, čiji je poraz, kako je rekao, neminovan.

„Jer su rušili, zavađali građane i pokušavali da ih pretvore u podanike i ništa im nije bilo sveto“, zaključio je Koprivica.

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 19 saobraćajnih nezgoda


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 19 saobraćajnih...