fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Stav GP URA o rekonstrukciji Vlade nepromijenjen

Konatar: Stav GP URA o rekonstrukciji Vlade nepromijenjen

Podgorica, (MINA) – Stav Građanskog pokreta URA (GP) o rekonstrukciji Vlade je nepromijenjen, jasan i principijelan, poručio je potpredsjednik te stranke Miloš Konatar, navodeći da Vlada treba da ostane ekspertsko-nestranačka.

Konatar je, uoči današnjeg sastanka predstavnika parlamentarne većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, saopštio da rekonstrukcija Vlade može biti samo na ekspertsko-nestranačkom modelu na kome ona već postoji, poštujući programska načela zapisana u sporazumu iz septembra prošle godine.

On je ponovio i da bi eventualni ulazak političara u Vladu bio potpuno novi politički momenat, i da bi to značilo dogovore oko funkcionisanja vlasti od nule.

„Ova Vlada, ma koliko bila konstantno pod udarom i opozicije i većeg dijela pozicije, uradila je dosta dobrih stvari za Crnu Goru“, smatra Konatar.

Vlada je, kako je naveo, otpočela beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, omogućila redovno funkcionisanje budžeta, u jeku pandemije koronavirusa obezbijedila dovoljan broj vakcina i uradila sve da turistička sezona bude jedna od najuspješnijih do sada.

„Prostora za unapređenje ima, ali ova Vlada nije neuspješna“, istakao je Konatar.

Prema njegovim riječima, što se tiče GP URA uvijek su čista posla, i stav te partije je nepromijenjen od 30. avgusta prošle godine, a ekspertsko-nestranačka vlada ostaje njihov model funkcionisanja u aktuelnoj većini.

„Sigurno je da je određene aspekte u radu Vlade neophodno poboljšati i unaprijediti, i najprije nam je neophodna analiza stanja u radu Vlade kako bi vidjeli pokazatelje i učinke po resorima, i tek na osnovu toga možemo govoriti o tome koliko nam je potrebno ministarstava i što treba promijeniti“, naveo je Konatar.

U suprotnom se, kako je kazao, sve svodi na unaprijed planiranu borbu za ministarske fotelje.

„A na to URA neće pristati“, dodao je Konatar.

On je ponovio apel kolegama da je izglasavanje novog Tužilačkog savjeta najurgentnija stvar koja se očekuje od partija vlasti, i da bez njenog rješavanja nema dalje priče o reformskim procesima i stabilizaciji zemlje u mnogim aspektima.

„Niko nema opravdanje da u ovom trenutku sabotira reformu Tužilaštva i opstruira izbor novog Tužilačkog savjeta, a pogotovo ne uslovljavajući rešenje ovog suštinski važnog pitanja ministarskim foteljama“, poručio je Konatar.

On je pozvao kolege iz Vlade da, umjesto borbe za fotelje, ubrzano i bez zadrške rade na reformama stvarajući bolje uslove za rad i život građana Crne Gore.

„A kolege iz Skupštine da u najkraćem roku izglasamo Tužilački savjet i odblokiramo rad parlamenta“, zaključio je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije