fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Onaj ko ugrozi evropski put Crne Gore nema podršku URA

Konatar: Onaj ko ugrozi evropski put Crne Gore nema podršku URA

Podgorica, (MINA) – Napadi na ljude iz vrha bezbjednosnog sektora motivisani su ili namjerom da se sektorom upravlja van Crne Gore ili da se država skrene sa evropskog puta ili pokušajem da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala, smatraju Građanskom pokretu URA.

Tako nešto, kako je rekao potpredsjednik te stranke Miloš Konatar, URA neće dozvoliti.

Konatar je poručio da oko nacionalnih interesa i evropske budućnosti Crne Gore sa Građanskim pokretom URA nema pregovora.

“URA je dala podršku Vladi koja svoju politiku i rad zasniva na posvećenosti evropskom putu Crne Gore i snažnoj saradnji sa našim zapadnim partnerima. Bilo kakva promjena strateške orjentacije i evropske perspektive Crne Gore ne može i neće imati našu podršku”, kazao je Konatar.

Prema njegovim riječima, za Građanski pokret URA evropska, ekološka i građanska Crna Gora nema alternativu.

“Kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa, a evropski put naše države to svakako jeste, sa nama ne može biti trgovine i pregovora”, rekao je Konatar.

On je ocijenio da je sektor bezbjednosti, naročito Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, za kratko vrijeme ostvario impresivne rezultate.

Ti rezultati, dodao je Konatar, približavaju Crnu Goru Evropskoj uniji (EU), i njima “svi treba da se ponosimo, naročito u dijelu borbe protiv korupcije i kriminala”.

“Zabranom šverca cigareta u Luci Bar, hapšenjima kriminalnih klanova, korumpiranih političara i biznismena bliskih bivšoj vlasti građani su se mogli uvjeriti da sektor bezbjednosti radi isključivo u interesu države”, naveo je on.

Konatar smatra da je kruna dosadašnjeg rada bila zaplijena 1,4 tone kokaina, što je, prema njegovoj ocjeni, najveći udarac švercu ikada u Crnoj Gori.

“Najvažnije od svega sektor bezbjednosti, kao i Uprava policije su sačuvali građanski mir u Crnoj Gori, a to nema cijenu”, zaključio je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije