fbpx
NaslovnicaCrna GoraKolegijum danas o situaciju u vezi sa koronavirusom

Kolegijum danas o situaciju u vezi sa koronavirusom


Podgorica, (MINA) – Kolegijum predsjednika Skupštine analiziraće danas aktuelnu situaciju u Crnoj Gori u vezi sa epidemijom zarazne bolesti COVID 19 kao i do sada preduzete mjere, a biće razgovarano i o budućim aktivnostima, najavio je predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović.

On je kazao Danu da Skupština djeluje u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa, odnosno da se, osim dežurstava, radi od kuće, a da će o prvim narednim zasjedanjima biti odlučivano zajedno sa resornim institucijama, u zavisnosti kako se bude odvijala situacija sa korona virusom.

Brajović nije mogao da precizira kada će poslanici opet ući u skupštinske klupe, ali je pozvao sve poslanike da se uzdrže od političkih poruka.

“U ovom trenutku od parlamentarnih stranaka se prije svega očekuje da političke razlike stave u drugi plan, u cilju doprinosa jačanju solidarnosti, građanskog i institucionalnog povjerenja svih članova našeg društva”, ocijenio je Brajović.

On smatra da je najvažniji zadatak poslanika, kao i svih građana, borba sa najvećim svjetskim zdravstvenim izazovom decenijama unazad.

Na pitanje šta će biti sa zakonima koji u Skupštini čekaju na dalju proceduru, Brajović je rekao da će u slučaju hitnosti, a na zahtjev Vlade, donijeti najbolju odluku kad prođe opasnost od javnog zdravlja.

“Uvjereni smo u spremnost svih parlamentarnih stranaka koje učestvuju u radu Skupštine, da u slučaju potrebe donošenja zakona po hitnom postupku, na zahtjev Vlade, kao i po završetku opasnosti po javno zdravlje, učine potrebne napore u zakonodavnim i drugim aktivnostima iz svoje nadležnosti”, naveo je Brajović.

Najčitanije