fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Rezolucija pisana najmanje u Crnoj Gori

Knežević: Rezolucija pisana najmanje u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Usvajanju rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu doprinele su ambasade zemalja članica NATO, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, navodeći da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori.

On je istakao da su tenzije velike, nakon što su delovi parlamentarne većine sa poslanicima Demokratske partije socijalista donijeli rezoluciju kojom se, kako je rekao, “Srbija, srpski narod i Srpska pravoslavna crkva proglašavaju za genocidne”, čime se stvara nova antisrpska atmosfera.

“Neophodno je bilo da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svetu da otpočinje jedna kampanja samopriznavanja i bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave takođe genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja”, rekao je Knežević za RTS.

On je izrazio bojazan da je u pitanju “lansirna rampa” za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsjednički i izbori za gradonačelnika Beograda i da očekuje talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namjerom da se ukine Republika Srpska.

Knežević je, kako prenosi Tanjug, dodao da Zdravko Krivokapić, po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

On je naglasio da donošenje rezolucije i smjena ministra Vladimira Leposavića nije mogla da se spriječi i da su upozoravali Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

“U ovom trenutku, osim krize u vladi, koja je evidentna i očigledna već mesecima, sada imamo i krizu u parlamentu jer je DF nakon tog izglasavanja napustio Skupštinu i potpuno je pitanje zbog čega je ovako krhka parlamentarna većina otpočela antisrpsku politiku i to na način da se sukobljava sa onima koji su pobijedili na izborima 30. avgusta”, kazao je Knežević.

Najčitanije