fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Đukanović preuzima ulogu VDT-a

Knežević: Đukanović preuzima ulogu VDT-a

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Atas grupe Duško Knežević kazao je da očekuje da će nadležni sudski organi u Velikoj Britaniji prvostepenu odluku o njegovom izručenju donijeti do kraja ljeta ili početkom septembra.

On je, reagovajući na izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanović da je država učinila sve da obezbijedi da Knežević, koji je iznio teške optužbe na račun države i njenih institucija i čelnih ljudi u državi, dobije priliku da pred domaćim sudovima da argumente za svoje ocjene, naveo da Đukanović preuzima ulogu vrhovnog drđžavnog tužioca.

“Đukanović kao po običaju preuzima ulogu vrhovnog državnog tužioca, preuzima odluku suda, ministra pravde i on u svoje ime govori da su poslali dokumenta, ne znam kakve veze ima on kao predsjednik države”, kazao je Knežević za TV A1.

Knežević je pozvao Đukanovića na televizijski duel na bilo kojoj televiziji, kako bi „riješili neke nedoumice”.

“Ja ne optužujem državu, ja optužujem njega, Đukanovića, da je vođa kriminalne grupe, da se sakrivao iza pozicije predsjednika i premijera, dok se vodio proces protiv njega u Italiji. I molim ga da, ako je pošteni predsjednik Crne Gore, da otvori istragu o svojoj kući na Gorici, kastodi računima, istragu o A2A i Telekomu, i  da pokaže Crnoj Gori da je pošten”, kazao je Knežević.

On je naveo da očekuje da će nadležni sudski organi u Velikoj Britaniji prvostepenu odluku o izručenju donijeti do kraja ljeta ili početkom septembra.

“Jasne su mi muke Đukanovića da sam ja njemu najveći politički neprijatelj, razumijem njegovu izjavu, on pokušava ovim da započne svoju kampanju”, dodao je Knežević.

Ročište pred sudom u Londonu, vezano za predmet izručenja Kneževića održaće se 18. maja sljedeće godine.

Protiv njega do sada su podignute tri optužnice zbog krivčniih djela, organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

 

Najčitanije