fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaičević: Đer ima slabosti

Raičević: Đer ima slabosti


Podgorica, (MINA) – Đer je protiv Šiofoka i Bresta pokazao da ima slabosti, kazala je srednji bek Budućnosti Milena Raičević.

Rukometašice Budućnosti i Đera odigraće sjutra utakmicu drugog kola glavne runde Lige šampiona.

Raičević je rekla da Budućnost očekuje teška utakmica, podsjećajući da je rival podgoričkog tima zvanični šampion Evrope.

“Publika će biti njihov adut, ali to neće biti problem za nas. Želimo da igramo pametno od prvog minuta, da ne jurimo za njima, nego da ih primoramo da one jure za nama. Vjerujem da smo ih spremile na pravi način, da ćemo pružiti maksimum, što je najvažnije. Već smo igrali protiv njih ove sezone, u pripremnom meču, ali to možemo da zaboravimo”, rekla je Raičević uoči puta za Đer.

Đer je, nakon prvog poraza u nacionalnom prvenstvu od Šiofoka, na startu glavne runde, protiv Bresta pred svojim navijačima, prekinuo seriju od šest pobjeda u Ligi šampiona.

Golman Marina Rajčić kazala je da je Đer posljednjih godina najbolja ekipa u Evropi.

Foto: ŽRK Budućnost

“Znamo da nam je potreban fokus od prvog minuta. U duelu protiv Bresta one nijesu bile na najboljem nivou, tako da naša dobra priprema i sigurnostu odbrani, mogu da nam donesu dobro izdanje u Mađarskoj. Igraju kvalitetan i miran napad, ne žure sa šutevima i znamo koliko su opasne. Zahtijevaju našu najveću energiju, tokom svih 60 minuta, a ponovo će odbrana biti ključ”, kazala jhe Rajčić.

Budućnost je na startu glavne runde pobijedila Savehof 30:25, dok je Đer pred svojim navijačima igrao sa Brestom neriješeno 27:27.

Predstojeći duel biće 21. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.Đer je upisao 12 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala – 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u Glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na posljednja dva završna turnira u Budimpešti 2016. i 2017.

Prije dvije sezone Đer je bio uspješniji u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona i slavio u oba duela 26:20 u Podgorici i 30:28 pred svojim navijačima.

Duel u Đeru počeće u 17 sati-

Najčitanije