fbpx
NaslovnicaCrna GoraKemp posjetila MCP i podržala spremnost na dijalog

Kemp posjetila MCP i podržala spremnost na dijalog

Podgorica, (MINA) – Britanska ambasadorka Alison Kemp posjetila je danas Mitropoliju crnogorsko-primorsku (MCP) i podržala spremnost da se sva otvorena pitanja rješavaju u duhu dijaloga, mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja, saopšteno je iz Mitropolije.

Kako su kazali iz MCP, Kemp je ponovila stav da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredijeljeno za vladavinu prava i puno poštovanje ljudskih prava, među koje spadaju pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izražavanja i okupljanja.

„Ambasadorka kemp je podržala izraženu spremnost mitropolita i sveštenstva naše Crkve da se sva otvorena pitanja rješavaju u duhu dijaloga, mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Kemp posebno istakla važnost da u ovoj i svim drugim situacijama bude izbjegnuto nasilje i primjena sile.

„Tokom razgovora, koji je protekao u prijatnoj atmosferi, Mitropolit je visoku gošću upoznao sa pojedinim detaljima iz burne i živopisne istorije MCP i pravoslavne vjere na prostoru Crne Gore, kao i sa stavom naše Crkve u vezi spornih pitanja koja se tiču odnosa između Crkve i države“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije