fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: Neću podnijeti ostavku

Katnić: Neću podnijeti ostavku

Podgorica, (MINA) – Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić smatra da ne postoji nijedan razlog da se povuče sa te funkcije, uprkos zahtjevu građana na protestima da podnese ostavku.

Katnić je za Dan rekao da rezultati koje je ostvario od kada je imenovan daju odgovor na pitanje hoće li ili neće podnijeti ostavku.

“Prosudite sami na osnovu svega što sam uradio. Pitajte Duška Kneževića i druge koje sam procesuirao hoću li podnijeti ostavku. Pitajte one članove 13 organizovanih kriminalnih grupa koje sam priveo licu pravde. Vjerujem da će vam odgovor dati i onih 88 optuženih i 28 optužnica podignutih za organizovani kriminal”, odgovorio je Katnić na pitanje hoće li podnijeti ostavku.

Građani koji se okupljaju na protestima traže da Katnić podnese ostavku zbog selektivne pravde, ali on tvrdi da jednako postupa prema svima.

“Žao mi je što su pomamili ovaj narod da protestuje. Bolje da su pošli ako imaju gdje malo zemlje da obrađuju, da sade luk ili nešto drugo, pošto je teška i mrčna godina pred nama. Ne bih volio da ovo neko shvati kao uvredu, već kao dobronamjeran savjet, jer i ja to radim”, rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac najavio je ranije da će podnijeti ostavku samo ukoliko ne ispuni očekivanja u slučaju suđenja za pokušaj terorizma na dan izbora.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije