fbpx
NaslovnicaCrna GoraKamp Omladinca okupio borce iz Hrvatske, Makedonije, Albanije i Kosova

Kamp Omladinca okupio borce iz Hrvatske, Makedonije, Albanije i Kosova

Podgorica, (MINA) – Pripremni kamp podgoričkog Omladinca okupio je borce iz regiona i poslužio kao dobar test i priprema za Balkansko prvenstvo u Beogradu i šampionat Evrope u Bakuu, kazao je trener tog kluba Žarko Raković.

On je podsjetio da je to drugi kamp Omladinca ove godine i da je planiranmo da, ukoliko budu usaglašeni termini, organizuju još jedan do seniorskog prvenstva Evrope.

Raković je kazao da je trodnevni kamp okupio desetak boraca iz Hrvatske, Makedonije, Albanije i sa Kosova.

“To su sve seniorski reprezentativci svojih država, pravi profesionalci, momci koji su među deset najboljih na Svjetskoj rang listi. Dobra prilika za nas da sparingujemo, a njima da treniraju sa osvajačima medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava. Sve smo podredili što boljoj pripremi za Evropsko prvenstvo”, kazao je Raković agenciji MINA.

Foto: KK Omladinac

On je istakao da su se kampovi pokazali kao dobro rješenje i da će karate klubu Omladinac to biti praksa i ubuduće uoči velikih takmičenja.

“Prezadovoljan sam odnosom gostiju prema treningu i prikazanim mečevima. Odlično su se uklopili, pravi su fajteri, kod kojih nema povlačenja. Bili su to strašni mečevi”, kazao je Raković.

On je istakao da se izgradnja nove sale pokazalo opravdanim.

“To nam je to omogućilo da unaprijedimo uslove za rad, napravimo korak više, pojačamo treninge i pripremu sportista. Naši kampovi su besplatni, nama nije cilj zarada, već da unaprijedimo rad i što spremnije otputujemo na šampionat”, rekao je Raković.

On se zahvalio Sekretarijatu za sport glavnog grada što im je omnogućio dodatne termine za trening u Sportskom centru Morača.

Bronzani sa prošlogodišnjeg prvenstrva Evrope, Enes Garibović kazao je da mu se sviđa stil karatea koji
se radi u Omladincu.

“To je klub koji ima vrhunske takmičare i vrhunskog trenera, odlične uslove. To je bio motiv da dođem na kamp, gdje sam se uvjerio da se trenira vrhunski. Zadovopljan sam odrađenim kampom, radom i zalaganjem svih nas na treninzima. Dolazak se pokazao kao pun pogodak”, rekao je Garibović.

On je istakao da su odrađivani razni tipovi treninga, puno situacija iz borbi i sparinga.

“Vjerujem da će mi to pomoći za naredni period. Očekujem medalju na EP, idem na zlato, ali ne razmišljam o očekivanjima već o kvalitetu nastupa. Ukoliko odradim mečeve odlično medalja će doći”, kazao je Garibović.

Albanski borac Bekim Baša kazao je da zna kakvi su treninzi u Omladincu, podsjećajući da je četiri godine trenirao u tom klubu.

“Svake godine sam napredovao, značajno sam poprvio svoje performanse, tehniku i taktiku, psihološki prilaz meču. Pomoglo mi je puno u taktičko-tehničkom pripremi meča, kako da se borim i nosim sa borcima iz različitih reprezentacija. Vjerujem u sebe i uz božiju pomoć očekujemo najbolje”, kazao je Baša.

Najbolje borca regiona za vikend očekuje seniorsko Balkansko prvenstvo u Beogradu, dok će krajem marta nastupiti na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

Najčitanije