fbpx
NaslovnicaCrna GoraJohanson objavio širi spisak

Johanson objavio širi spisak

Podgorica, (MINA) – Selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije Per Johanson objavio je širi spisak igračica koje će konkurisati za mjesto u timu na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će od 30. novembra do 15. decembra biti odigrano u Japanu.

Na spisku selektora nalazi se 21 rukometašica.

Pozvane su:
Golmani – Marina Rajčić (Budućnost), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Budućnost) i Ljubica Nenezić (Gloria Bistrica, Rumunija),

Lijeva krila – Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija) i
Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska),

Desna krila – Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija)

Pivoti – Ema Ramusović (Budućnost), Tatjana Brnović (Budućnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija) i Ivana Godeč (Budućnost),

Lijevi bekovi – Đurđina Jauković (Budućnost) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Srednji bekovi – Milena Raičević (Budućnost) i Itana Grbić (CSM Bukurešt, Rumunija)

Desni bekovi – Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Budućnost) i Nikolina Knežević (Budućnost)

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za 18. novembar u Podgorici, a dva dana kasnije planiran je put za Njemačku, gdje će crnogorske rukometašice 21. novembra u Štutgartu protiv domaćina imati provjeru uoči puta za Japan.

Put za Japan planiran je za 22. novembar iz Štutgarta.

Crnogorska reprezentacija prvi meč odigraće 30. novembra protiv Senegala, a rivali u grupi su još Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Crnogorskoj reprezentaciji biće to peto učešće na šampionatima svijeta.

Na predstojećem šampionatu u Japanu cilj je osvajanje jednog od prvih sedam mjesta koje donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Najčitanije