fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović priredio prijem za Zlatičanina

Janović priredio prijem za Zlatičanina

Podgorica, (MINA) – Ministar sporta i mladih, Nikola Janović primio je danas crnogorskog boksera Dejana Zlatičanina uoči nedjeljnog meča protiv Viškana Murzabekova.

Biće to njegov povratak na ring nakon skoro godinu i po pauze i poraza od Meksikanca Roberta Ramiresa.

Nekadašnji prvak svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, poslije osam godina ponovo će na ring pred podgoričkom publikom.

Uspjeh karijere ostvario je 11. juna 2016. godina, kada je prekidom u trećoj rundi pobijedio Frenklina Mamanija i osvojio WBC titulu prvaka svijeta.

Šampionski pojas je izgubio porazom u duelu sa Majkijem Garsijom, 28. januara 2017. godine u Las Vegasu.

Janović je kazao da ga posebno raduje što je Zlatičanin želio da svojoj publici u Crnoj Gori podari tako značajan bokserski spektakl.

“Zaista mi je drago što je Zlatičanin odabrao da, zajedno sa drugim bokserima, priredi tako značajan sportski događaj svim ljubiteljima boksa u Crnoj Gori. Njemu i ostalim našim bokserima želim da nas u nedjelju obraduju pobjedama, ali i ako bude poražen Dejan će za nas uvijek biti svjetski šampion kome smo zahvalni zbog ogromnog uspjeha koji je ostvario u tom sportu“, rekao je Janović.

Zlatičanin se zahvalio ministru Janoviću na prepoznavanju i vrednovanju pravih rezultata u sportu i naglasio da mu je uvijek velika čast boksovati pod crnogorskom zastavom.

Zlatičanin je stekao status vrhunskog sportiste i doživotnu mjesečnu naknadu od Ministarstva sporta i mladih.

U nedjelju će, osim njega boksovati i Nikola Sjekloća, Dilan Prašović i Momčilo Zlatičanin.

Sastanku kod ministra Janovića prisustvovali su i Momčilo Zlatičanin, tehnički organizator Boban Nikić, promoter meča Todor Zečević i generalni sekretar Bokserskog saveza Zdravko Matović.

Najčitanije