fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Nećemo dozvoliti prekrajanje zastave i himne

Janović: Nećemo dozvoliti prekrajanje zastave i himne

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, 14 godina nakon obnove nezavisnosti, nezadrživo grabi ka razvijenim državama Evrope i ka evropskom sistemu vrijednosti, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On navodi da, nažalost, i danas ima onih koji bi da Crnu Goru vrate u prošlost, da preispituju njenu suverenost.

“Mladi i sportisti neće dozvoliti da im bilo ko prekraja zastavu i našu himnu, pod kojom smo se svi zajedno borili i ostvarivali rezultate”, rekao je Janović, za Jutarnji program TVCG.

Ministar je mladim ljudima poručio da vjeruju svojoj državi, koja je i u vrijeme pandemije, pokazala da zna kako uspješno da izađe iz krize.

“Mladima poručujem da vjeruju svojoj državi, da budu svjesni da su oni nova pokretačka snaga razvoja”, zaključio je Janović.

On je kazao da je Crna Gora prepoznata kao sportska i država velikih sportista i sjajnih rezultata.

“U proteklih 14 godina imali smo velikih medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava, medalju sa olimpijskih igara i u kolektivnim i u pojedinačnim sportovima”, rekao je on.

Lani smo, navodi ministar, imali šest selekcija kvalifikovanih na svjetskim i evropskim takmičenjima.

“U protekle dvije godine imali smo za preko 50 odsto više medalja u mlađim kategorijama, nego ranije”, kazao je Janović.

On je naglasio da su mu od svih medalja najdraže one koje je osvajao pod crnogorskom zastavom, a prva u srcu je ona iz Malage.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...