fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Motiv mladim sportistima za još bolje rezultate

Janović: Motiv mladim sportistima za još bolje rezultate

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu prepoznaje i nagrađuje rezultate u mlađim kategorijama, sa ciljem da dodatno motiviše mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu u Evropi i svijetu, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ministar Nikola Janović priredio je danas prijem za osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti, selektore i predsjednika Karate saveza.

Janović je kazao da je Karate savezu ove godine na konkursu opredijeljen rekordan iznos – 145 hiljada EUR.

“Time je država jasno pokazala da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruju crnogorski karatisti adekvatno prepoznati. Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa tog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca što nas posebno čini ponosnim kao državu”, rekao je Janović.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Crnogorski karatisti nastup u Budimpešti završili su sa pet medalja – tri srebrne i dvije bronzane.

Srtebrne medalje osvojili su mlađi seniori Vladimir Mijač u katama i borbaši Bojan Bošković i Predrag Smolović, dok su bronzani bili kadeti Andrija Danilović i Emre Saljiu u borbama.

“Na osnovu navedenih rezultata oni su stekli status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih”, kazao je Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić, kao i karatisti, zahvalili su se Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema tom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Najčitanije