fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Klubovima 500 hiljada EUR pomoći

Janović: Klubovima 500 hiljada EUR pomoći

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih opredijeliće sportskim klubovima finansijsku pomoć, preko nacionalnih sportskih saveza, kako bi im omogućilo brži povratak u normalne uslove za rad, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da je Vlada Crne Gore usvojila informaciju o finansijskoj podršci sportskoj oblasti u sanaciji posljedica izazvanih pandemijom koronavirusom.

“Ministarstvo će sportskim klubovima opredijeliti 500 hiljada EUR. Od značaja je napomenuti da ovo nije jedini benefit koji je Vlada omogućila, već da su sportski klubovi oslobođeni i od plaćanja zakupnine školskih sportskih sala u periodu od 1. aprila do 1.juna, kao i da su im omogućene određene poreske subvencije”, kazao je ministar Nikola Janović.

On je sugerisao nacionalnim sportskim savezima da, pri organizaciji sportskih priprema, imaju u vidu značaj njihovog održavanja u okvirima države u cilju dodatne promocije Crne Gore, kao sportske i turističke destinacije.

“Iako su ove godine otkazane Olimpijske igre kao i najznačajnija evropska i svjetska takmičenja zbog globalne pandemije koronavirusa, kao i da je rebalansom Ministarstvo sporta i mladih pretrpjelo značajne izmjene budžeta, savezima su, bez obzira na navedeno, minimalno umanjena sredstva za realizaciju njihovih programskih aktivnosti”, rekao je Janović.

On je istakao da će od rekordnih 4,62 miliona EUR, koliko je ove godine opredijeljeno nacionalnim sportskim savezima, od tri do 15 odsto biti umanjenje sredstava, u zavisnosti od visine iznosa koji je opredijeljen pojedinačno na javnom konkursu.

“Cilj Vlade Crne Gore i konkretno Ministarstva sporta i mladih je da ovim putem saniraju posljedice koje su zadesile sportsku oblast, te da omoguće da se obaveze prema sportistima u potpunosti realizuju, što je ujedno i dokaz da država i u ovim izazovima stoji iza svojih sportista”, rekao je Janović.

Najčitanije