fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzgradnja Doma starih u Nikšiću prema planu

Izgradnja Doma starih u Nikšiću prema planu

Nikšić, (MINA) – Dom za stare u Nikšiću, čija je vrijednost oko 5,4 miliona EUR, gradi se planiranom dinamikom i trebalo bi da bude završen u prvom kvartalu naredne godine, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Predstavnik Uprave, Goran Škatarić rekao je agenciji MINA da bi adaptacija nekadašnjih pet ruiniranih objekata bivše kasarne u podnožju Trebjese trebala da bude okončana u tom roku, jer nije prekidana ni protekla dva mjeseca zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

On je kazao da je u toku malterisanje zidova, postavljanje instalacija jake i slabe struje, armirno-betonski i drugi radovi na objektima budućeg Doma za stare.

“Za sada nije moguće precizirati potencijalne uticaje negativnih posljedica pandemije na dalju dinamiku gradnje, ali očekujemo da građevinski radovi budu završeni u prvom kvartalu, ukoliko ne dođe do novih otežavajućih okolnosti”, rekao je Škatarić.

Kompleks Doma imaće četiri objekta za korisnike i administrativnu zgradu za zaposlene, a projekat se, kako je naveo Škatarić, finansira u približno jednakim iznosima iz budžeta Vlade Crne Gore i donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog programa.

Adaptacija objekata za potrebe Doma, na ukupnoj površini od oko 50,64 hiljade metara kvadratnih, ozvaničena je 16. septembra prošle godine i realizuje se u dvije faze.

“Završetkom izgradnje Nikšić će dobiti prostor za boravak 208 pripadnika najstarije populacije, među kojima i korisnika prava smještaja na osnovu kriterijuma Regionalnog stambenog programa”, naveo je Škatarić.

Otvaranje te ustanove na, kako se ocjenjuje, idealnom prostoru za tu namjenu u podnožju brda Trebjese, ima veliki značaj za grad, jer će biti zaposleni i novi radnici.

Gradnja Doma za stare u Nikšiću jedan je od najvećih projekata odobrenih u okviru Regionalnog stambenog programa u Crnoj Gori.

Opština Nikšić oslobodila je izgradnju Doma naknada za komunalno opremanje, a Agencija za projektovanje i planiranje uradila je projektnu dokumentaciju.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...