fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzborni proces moguće organizovati uz očuvanje javnog zdravlja

Izborni proces moguće organizovati uz očuvanje javnog zdravlja

Podgorica, (MINA) – Predstojeći izborni proces moguće je organizovati uz očuvanje javnog zdravlja, saopštio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) Milutin Simović na sastanku sa predstavnicima OEBS-a i ODIHR-a.

On je, na sastanku sa predstavnicima tih organizacija Vladimirom Miševim i Oleksijem Ličhovahom, kazao da je ključna karakteristika pandemije koronavirusa nepredvidivost.

“Ali mi nadgledamo situaciju i uspješno upravljamo krizom što ćemo produžiti i do dana izbora”, rekao je Simović.

On je istakao da je javno zdravlje najvažniji cilj i da se sve mjere koje donose odnose prvenstveno na taj cilj.

“NKT, kao subjekat koji integriše sve relevantne društvene činioce, smatra da je moguće organizovati cio predstojeći izborni proces u pravcu poštovanja svih odredaba Ustava i zakona i prava svakog građanina Crne Gore da bira i bude biran, uz neprikosnoveni prioritet očuvanja javnog zdravlja”, rekao je Simović.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, predstavnici OEBS/ODIHR-a upoznati su sa načinom rada i dosadašnjim djelovanjem NKT-a, koji podrazumijeva visok stepen inkluzivnosti svih društvenih segmenata.

Simović je naglasio da pored operativnih štabova, koji po dubini uključuju hiljade ljudi, od prije dva dana NKT direktno sarađuje sa Državnom izbornom komisijom, Agencijom za sprečavanje korupcije i civilnim sektorom.

Najčitanije