fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzbor Tužilačkog savjeta obaviti u novembru

Izbor Tužilačkog savjeta obaviti u novembru

Podgorica, (MINA) – Lider Saveza građana CIVIS Srđan Pavićević uputio je zvaničan predlog predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momu Koprivici, da se izbor Tužilačkog savjeta (TS) obavi ovog mjeseca, u sklopu tekuće sjednice parlamenta.

Pavićević je, u dopisu koji je uputio u ime kluba Crno na bijelo, podsjetio da je lista prijavljenih kandidata iz reda uglednih pravnika utvrđena 9. jula, i da je 27. jula dopunjena sa predstavnicima nevladinog sektora.

„Tokom jula smo se skoro u potpunosti usaglasili o predloženim kandidatima, pa nam to daje mogućnost da izbor članova tog važnog tijela realizujemo lako i brzo, tako što bi rješenja sa Odbora mogla biti kandidovana kao definitivan akt i predlog koji bi se rješavao na plenumu“, kazao je Pavićević.

On je rekao da će uskoro biti godina od uspostavljanja nove Vlade, i da je ono što što pobuđuje pažnju u svakodnevnoj političkoj zbilji “bukvalni nedostatak pravde koja čeka punu realizaciju”.

„Nadam se da smo svi zajedno svjesni da bez obzira na političko-pravno-tehničko djelovanje nove vlasti, suština njenog obećanog djelovanja bi trebalo da bude pravda, koja još nije zablistala punim sjajem, a inicijitivu za njenu realizaciju na plećima nosi radno tijelo kojim predsjedavate“, naveo je Pavićević u dopisu.

On je podsjetio da je, saglasno Poslovniku, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obavezan da razmotri svako pitanje iz svog djelokruga, odnosno svaki predlog akta koji mu je dostavljen i Skupštini podnese izvještaj.

„Imajući u vidu činjenicu da smo ovoj proceduri javno “podučeni” i od predsjednika Skupštine Alekse Bečića, ovim putem Vam se obraćamo s molbom za pokretanje procedura i aktivnijeg rada Odbora“, naveo je Pavićević u dopisu upućenom Koprivici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Perović određeno zadržavanje do 72 sata

Podgorica, (MINA) - Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović je, nakon saslušanja...