fbpx
NaslovnicaCrna GoraIrinej: Postupci Đukanovića izazivaju čuđenje čitavog svijeta

Irinej: Postupci Đukanovića izazivaju čuđenje čitavog svijeta

Podgorica, Beograd, (MINA) – Postupci predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića izazivaju čuđenje čitavog svijeta, kazao je patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, navodeći da Ðukanović diže glas protiv Srba u Crnoj Gori, srpske crkve i oduzima njihovu vjekovnu imovinu.

On je kazao da niko ne razumije to što Đukanović čini.

“Ja ne znam kako na to gleda svijet koji poštuje istoriju i nasleđe”, naveo je Irinej, prenosi Tanjug.

On je rekao da očekuje da će i oni reagovati i “tog takvog čovjeka” dovesti do nekog saznanja.

“Ono što sada čini i nagovještava da čini Ðukanović izaziva čuđenje čitavog svijeta. Neka mu Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu cijelog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve”, kazao je Irinej u emisiji “Razgovor sa patrijarhom”.

On je pitao šta su to Crnogorci, ako ne Srbi iz Crne Gore, dodavši da isto tako postoje Šumadinci, Vojvođani, Ličani, Bosanci, Hercegovci i drugi.

Irinej je kazao da Ðukanović diže glas protiv Srba u Crnoj Gori, protiv srpske crkve i oduzima vjekovnu imovinu srpske crkve i srpskog naroda.

“Pokušaji i ta djela koju namjeravaju da se učine čine da se svi vladari crnogorski prevrću u grobovima svojim, videći šta čini njihov naslednik, nažalost. Čovjek koji sjedi na prestolu Svetog Petra Cetinjskog, Njegoša, velikog srpskog pjesnika i kralja Nikole, jednog mudrog vladara. Čude se tome da je na njihov presto došao čovjek koji ratuje protiv Crne Gore, protiv Srba u Crnoj Gori”, rekao je Irinej.

Prema njegovim riječima, žalosno je da čovjek koji je na “tronu svojih predaka čini ono što ni Turci nijesu činili”.

“Turci nijesu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti, niti je iko drugi to činio, ali je došao Crnogorac da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala. Da nije bilo srpske crkve, oni bi doživjeli sudbinu prizrenskih komšija i primili islam i izgubili sve iz srpskog naroda”, zaključio je Irinej.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...