fbpx
NaslovnicaCrna GoraIntenzivno i svakodnevno pratiće djelovanje kriminalnih grupa

Intenzivno i svakodnevno pratiće djelovanje kriminalnih grupa


Podgorica, (MINA) – Policija prati bezbjednosnu situaciju i nastavlja sa proaktivnim djelovanjem prema bezbjednosno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa radi suzbijanja kriminalnog djelovanja, uprkos aktuelnom stanju zbog virusa korona, saopštio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

“Policija će intenzivno i svakodnevno pratiti djelovanje kriminalnih grupacija i obezbijediti pojačan nadzor i efikasne odgovore u interesu bezbjednosti”, rekao je Veljović listu Dan.

On je dodao da će koristiti represivne mjere prema svakom obliku kriminalnog djelovanja, posebno prema organizovanim kriminalnim grupama.

“Možemo konstatovati da od početka primjene privremenih mjera Ministarstva zdravlja o sprečavanju i širenju virusa korona u Crnoj Gori nije registrovano pojačano djelovanje kriminalnih grupa niti drugih bezbjednosno rizičnih pojava”, saopštili su iz Uprave policije.

Veljović je pozvao sve na zajedništvo i solidarnost, jer je zdravlje građana na prvom mjestu.

“Privremene mjere shvatite ozbiljno zbog svog zdravlja i zdravlja vaših najbližih. Kontrolisaćemo sve kojima je izrečena mjera samoizolacije i sankcionisaćemo neodgovorne pojedince koji budu mjere kršili i tako ugrožavali javno zdravlje Crne Gore”, poručio je Veljović.

On je rekao da je prevencija najučinkovitija mjera u borbi protiv svih epidemija.

“Poslušajte savjete medicinske struke, budite odgovorni prema sebi i prema drugima kako bismo zajedno na taj način izbjegli posledice koje mogu biti nesagledive. Pozivam građane da udružimo snage u odgovo ru na potencijal prijetnji od virusa korona i posledica sa kojim se susreće današnjica”, kazao je Veljović.

Najčitanije