fbpx
NaslovnicaCrna GoraIntenzivirati uspješnu saradnju Ministarstva zdravlja i UPCG

Intenzivirati uspješnu saradnju Ministarstva zdravlja i UPCG

Podgorica, (MINA) – Zdravstvena situacija u Crnoj Gori i položaj privrednika traže da se dosadašnja uspješna saradnja Ministarstva zdravlja i Unije poslodavaca (UPCG) dodatno intenzivira, prvenstveno realizacijom zajedničkih aktivnosti.

To je ocijenjeno na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i predsjednika UPCG Predraga Mitrovića sa članovima Unije iz sektora turizma i ugostiteljstva, na kojem je razgovarano o epidemiološkim mjerama i očekivanjima turističke privrede u odnosu na predstojeće praznike i zimsku turističku sezonu.

Iz UPCG je saopšteno da su na sastanku razmijenjene informacije o epidemiološkoj situaciji, važećim i planiranim mjerama za očuvanje sistema javnog zdravstva i zdravlja građana i mogućim rješenjima po pitanju podrške poslovanju i daljem oporavku crnogorske privrede od posljedica kovid krize.

„Ocijenjeno je da zdravstvena situacija u zemlji i položaj privrednika traže da se dosadašnja uspješna saradnja ministarstva i UPCG dodatno intenzivira, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, uvažavajući probleme detektovane u oblasti primjene mehanizama kontrole posjedovanja kovid potvrda u ugostiteljskim objektima i odnosa građana prema postupanjima te vrste, dogovoreno organizovanje novog zajedničkog sastanka.

Iz UPCG su rekli da će sastanak biti održan u proširenom sastavu, uz učešće predstavnika nadležnih organa, u toku decembra.

Kako je najavljeno, namjera je da se tom prilikom razmotre modeli koji bi omogućili da se propisane epidemiološke mjere u potpunosti primjenjuju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...