fbpx
NaslovnicaCrna GoraInicirali hitnu sjednicu Skupštine radi usvajanja izmjena Zakona o sportu

Inicirali hitnu sjednicu Skupštine radi usvajanja izmjena Zakona o sportu

Podgorica, (MINA) – Poslanici opozicije predali su zahtjev za hitno održavanje sjednice Skupštine u cilju usvajanja izmjena i dopuna Zakona o sportu koje su usklađene sa Svjetskim antidoping kodeksom.

Kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS), pošto Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) nije radilo svoj dio posla, izmjene i dopune tog zakona, koje je opozicija pripremila, proslijedili su Svjetskoj antidoping agenciji (WADA).

U saopštenju se navodi da su izmjene WADA-i, poslali preko Komisije za antidoping, i da usaglašeni tekst otklanja sve posljedice koje bi mogle nastupiti po sportiste Crne Gore.

“Imamo provjerene informacije da MPNKS, preko svog izvođača radova iz Uprave za sport i mlade, vrši neviđene opstrukcije kod WADA-e, u vezi za zakonskim tekst koji smo proslijedili na mišljenje”, kazali su iz DPS-a.

Oni navode da je razlog za to činjenica da Vlada, samo pet dana prije isteka roka za žalbu na sankcije koje su uvedene Crnoj Gori, još uvijek nema utvrđen tekst zakona, niti ga je stavila u skupštinsku proceduru.

Iz DPS-a navode da su shodno tome reagovali u skladu sa Ustavom i Poslovnikom i zatražili hitnu sjednicu Skupštine.

“Vjerujemo da je ovo tema oko koje moramo imati potreban konsenzus, pa s tim u vezi očekujemo od predsjednika Skupštine da sjednicu zakaže u srijedu, kada je posljednji dan roka za žalbu”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da će se usvajanjem izmjena u Skupštini otkloniti moguće “katastrofalne posljedice izazvane namjerom ministarke Vesne Bratić da ponizi sportiste Crne Gore”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije