fbpx
NaslovnicaCrna GoraIniciraće pooštravanje kaznene politike za napade na novinare

Iniciraće pooštravanje kaznene politike za napade na novinare

Podgorica, (MINA) – Poslanički klub Crno na bijelo iniciraće pooštravanje kaznene politike za napade na novinare, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije kazali su da su napadi na novinare i ometanje u izvršavanju radnih zadataka nedopustiva praksa, koja se godinama ponavlja u Crnoj Gori.

To se, kako su poručili, pooštravanjem kaznene politike za takva djela mora mijenjati.

Iz URA-e su najoštrije osudili događaje u kojima su poslenici javne riječi verbalno napadnuti i onemogućen im je rad.

Kako su naveli, Crna Gora već godinama unazad ima nerasvijetljena ubistva, napade na novinare, njihovu imovinu, zastrašivanje i prijetnje novinarima, od kojih skoro nijedan slučaj nije do kraja riješen i istražen.

„Crna Gora se već godinama unazad nalazi na začelju svih rang lista koje tretiraju slobodu medija. Pošto je sloboda medija lakmus papir za demokratiju u jednom društvu jasno je gdje se nalazimo“, poručili su iz URA-e.

Iz tog razloga, kako su najavili, poslanički klub Crno na bijelo iniciraće pooštravanje kaznene politike kojom se tretiraju napadi na novinare.

„Pozvaćemo sva novinarska udruženja i u razgovoru vidjeti koji je model odgovarajući da kaznena politika koja se odnosi na napade na novinare bude rigoroznija. Čućemo šta je potrebno dodatno uraditi kako bi država obezbijedila novinarima veću sigurnost i nezavisnost u radu“, kaže se u saopštenju.

Iz URA-e su istakli da je postojeće stanje nedopustivo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije