fbpx
NaslovnicaCrna GoraInformacije iz životne sredine plasirati češće i jasnije 

Informacije iz životne sredine plasirati češće i jasnije 

Podgorica, (MINA) – Mediji u Crnoj Gori susrijeću se sa brojnim poteškoćama u pristupu informacijama u vezi sa životnom sredinom, a teme iz te oblasti ne treba da plasiraju sporadično i vezano za katastrofe, već češće, jasnije i sa više stručne argumentacije.

To je ocijenjeno na konferenciji “Proces evropskih integracija, sloboda medija i poglavlje 27”, koju je organizovao Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivo Orav, kazao je da je zaštita životne sredina jedna od najizazovnijih oblasti u procesu pristupanja Uniji, koji zahtijeva značajne reforme, investicije i stratešku viziju na koji način najbolje zaštiti prirodu.

Generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu, Ivana Vojinović, smatra da je uloga medija u oblasti životne sredine od ogromnog značaja, jer građani žele da znaju o kvalitetu vazduha koji udišu, vode koji piju, o korišćenju zajedničkih prirodnih resursa.

Predsjednica CIN-a, Milka Tadić Mijović, ukazala je da je Crna Gora definisana kao ekološka država, ali da postoji ogroman jaz između proklamacije i prakse.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...