fbpx
NaslovnicaCrna GoraIJZ i Savjet razmatraju korekciju mjera za Tuzi

IJZ i Savjet razmatraju korekciju mjera za Tuzi

Podgorica, (MINA) – Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savjet za borbu protiv koronavirusa će u narednih 48 sati, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera za Tuzi, koje će važiti od ponedjeljka, saopštio je predsjednik te opštine, Nik Đeljošaj.

To je dogovoreno nakon sastanka Đeljošaja sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Azovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Mjere koje je Vlada donijela u srijedu, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u opštini Tuzi, zvanično su upravo stigle u opštinu Tuzi.

“Razjasnili smo situaciju, argumentovali stavove i dogovorili da će u narednih 48 sati IJZ i Savjet, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera, koje ce važiti od ponedjeljka”, naveo je Đeljošaj na Fejbuku.

On je kazao da je dogovorena intezivnija saradnja Savjeta sa opštinama prilikom donošenja mjera, ali i da će zajadnički raditi na poštovanju epidiomoloških mjera.

Prema riječima Đeljošaja, opština Tuzi i njeni građani su primjer kako su se poštovale mjere u prethodnih 11 mjeseci i doprinijeće da se još više popravi epidiomološka situacija u državi.

“U Tuzima, u zadnja tri mjeseca imamo stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mjera od naših građana, kojima se još jednom zahvaljujem”, naveo je Đeljošaj.

On je pozvao sugrađane da, do donošenja novih, poštuju mjere koje su na snazi.

Najčitanije