fbpx
NaslovnicaCrna GoraIJZ da postupa jednako prema svima

IJZ da postupa jednako prema svima

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Institut za javno zdravlje (IJZ) da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC), i da testira sve za koje se sumnja da su nosioci koronavirusa.

Iz DPS-a su to saopštili zbog, kako su naveli, konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

„Imajući u vidu opasnost od širenja koronavirusa i ugrožavanja zdravlja građana, pozivamo IJZ da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19, uključujući i mitropolita“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je to, osim zbog obaveze jednakog tretmana prema svima, posebno važno i zbog činjenice da su informacije o tome da su neki sveštenici zaraženi koronavirusom a da se, i pored toga, ne nalaze u izolaciji, već ostvaruju kontakte sa vjernicima, uznemirile građane.

„S obzirom na to da se radi o opasnom i smrtonosnom virusu, očekujemo da će se i sveštenstvo držati hrišćanskog i moralnog načela koje nalaže ljubav i odgovornost prema bližnjima, kao i dosljedno primjenjivati pravilo čojstva koje podrazumijeva čuvanje drugog od sebe“, kazali su iz DPS-a.

Najčitanije