fbpx
NaslovnicaCrna GoraIbrahimović izabran za predsjednika BS-a

Ibrahimović izabran za predsjednika BS-a

Podgorica, (MINA) – Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović izabran je za lidera te partije, odlučeno je na Kongresu BS-a u Rožajama.

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti.

Kongres je, kako je saopšteno iz BS, usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.

„Nakon intoniranja himni Crne Gore i Evropske unije (EU) na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret“, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je kazao da je čast, ali i velika odgovornost biti na čelu BS-a.

„Ovo je prvi Kongres BS koji organizujemo bez našeg Rafeta. Rahmetli Rafet nam je ostavio ljubav i svoja djela. Savjetujući da se međusobno čuvamo, poštujemo i uvažavamo, da na takvim vrijednostima izgrađujemo našu omladinu i da to mora biti naša zajednička, trajna vrijednost“, naveo je Ibrahimović.

On je kazao da je BS najbolji projekat bošnjačkog naroda od obnove nezavisnosti.

Prema njegovim riječima, političke promjene koje su se desile nakon posljednjih parlamentarnih izbora, otklonile su krupan demokratski deficit tokom cijelog jednog perioda – nesmjenjivost vlasti.

„Nažalost, te promjene ne garantuju ni mir, ni razvoj, ni stabilnost, već kao nikada zahtijevaju da se za te vrijednosti moramo udruženo boriti“, naveo je Ibrahimović.

On je kazao da Vlada jasno mora da raskine sa poraženim retrogradnim idejama devedesetih godina.

„Ova Vlada mora da pokaže da na Bošnjake u Crnoj Gori gleda kao na partnere i ravnopravne građane. Ova Vlada mora da prestane sa praksom političkog revanšizma, gdje po običaju, najviše ispaštaju Bošnjaci. Za takvu se Crnu Goru nismo borili 21. maja 2006. godine“, rekao je Ibrahimović.

On je kazao da će se BS snažno zalagati za nastavak evropske integracije Crne Gore i čitavog regiona kao najbolji izbor i najkraći put do stabilnog, ekonomski naprednijeg i demokratskog društva, zasnovanog na vladavini prava.

Navodi se da je, zbog epidemioloških mjera, Kongresu prisustvovao ograničen broj gostiju.

Najčitanije