fbpx
NaslovnicaCrna GoraIbrahimović: Bošnjačka stranka garant stabilnosti države

Ibrahimović: Bošnjačka stranka garant stabilnosti države

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) se od osnivanja zalagala za nezavisnu, multietničku, multivjersku, evroatlantsku Crnu Goru u kojoj socijalna pravda i građansko društvo ne smiju imati alternativu, rekao je poslanik Ervin Ibrahimović.

On je kazao da je negiranje toga istovremeno negiranje bogate prošlosti, ali i odricanje evropske budućnosti.

“Zbog takve ispravne politike BS je prepoznata kao garant stabilnosti naše domovine”, kazao je listu Pobjeda Ibrahimović, koji je nosilac izborne liste “Bošnjačka stranka. Ispravno. Rafet Husović”.

Prema njegovim riječima, građani će dati glas BS i prodržavnim partijama da bi nastavili razvoj države, konstantno jačanje demokratskih procesa, borbu za društvo socijalne pravde, promovisanje tolerancije, suživota i prihvatanje različitosti kao temeljnih vrijednosti Crne Gore.

Ibrahimović je naveo da je pojavom BS i učešćem u vlasti, u saradnji sa koalicionim partnerima primjetan značajan pomak kad je položaj Bošnjaka u pitanju.

“Mi danas svjedočimo da su Bošnjaci zastupljeniji nego prije 20 godina. Iako to nije procenat koji odgovara realnom stanju i koji se mora konstantno unapređivati, možemo reći da smo zadovoljni urađenim”, rekao je Ibrahimović.

On je kazao da je saradnja sa koalicionim partnerima rezultirala da se danas živi u boljoj Crnoj Gori, sa boljom perspektivom života građana ne samo na sjeveru već i u cijeloj državi.

“Vjerujemo da ćemo i u narednom periodu dobiti povjerenje od građana da nastavimo sa razvojem svih potencijala sjevera i Crne Gore”, istakao je Ibrahimović.

On je poručio da BS kao garant očuvanja stabilnosti države nastavlja da bude na kursu evropskih i evroatlantskih vrijednosti, uz puno poštovanje državotvornosti Crne Gore kao građanske, multietničke i multikonfesionalne države.

“Svi koji baštine ove ideje, naši su potencijalni partneri”, istakao je Ibrahimović.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...