fbpx
NaslovnicaCrna GoraHumanitarni koncert za najugroženije porodice

Humanitarni koncert za najugroženije porodice

Podgorica, (MINA) – Meanderbug, kao društveni biznis koji je do sada podržavao porodice na selu kroz ruralni turizam, organizovaće u subotu humanitarni koncert prenosom uživo putem Facebook stranice, kako bi prikupili sredstva za pomoć ugroženim domaćinstvima zbog epidemije koronavirusa.

“Prepoznajući probleme sa kojima se suočavaju brojne porodice, a najviše one iz ruralnih predjela, organizujemo u subotu humanitarni koncert, prenosom uživo putem Facebook stranice, a nastup će održati Hannah Boone, u pratnji porodice”, navodi se u saopštenju Menaderbuga.

Predstavnici tog start up-a su kazali da je širenje COVID-19 virusa uticalo na sve.

“Mjere poput samoizolacije su značile i gubitak poslova koji su jedini izvor prihoda za materijalno ugrožene porodice. Sada, više nego ikad, moramo da se ponašamo kao zajednica, brinemo jedni za druge i pružimo pomoć ukoliko smo u mogućnosti”, dodaje se u saopštenju.

Želju da daju doprinos i pomognu materijalno ugrožene porodice koje su najviše pogođene pandemijom su iskazali klijenti Meanderbuga iz svih dijelova svijeta, pa će za njih biti otvorena mogućnost donacija putem PayPal servisa.

“Građani Crne Gore će biti u mogućnosti da takođe doniraju novac putem sajta ili preko žiro računa. Sav prihod od donacija će ići na kupovinu namirnica i higijenskih sredstava koje će se distribuirati putem organske inicijative Facebook grupe Heroji iz komšiluka”, navodi se u saopštenju.

Sve informacije se mogu pronaći na sajtu Meanderbug, preko kog će se ažurirati informacije o donacijama i kupljenim paketima.

Iz Meanderbuga su pozvali građane da ih kontaktiraju ukoliko znaju za slučajeve kojima je neophodna urgentna pomoć.

Link ka Facebook događaju je https://www.facebook.com/events/3093488300715135

Link ka stranici za donacije je https://meanderbug.com/listings/advancing-community-fundraising-for-needs-in-montenegro

Najčitanije