fbpx
NaslovnicaCrna GoraHrvatska reformska stranka predala izbornu listu

Hrvatska reformska stranka predala izbornu listu

Podgorica, (MINA) – Hrvatska reformska stranka (HRS) predala je danas izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore, čiji je nosilac direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

Na izbornoj listi za poslanike HRS-a nalaze se i diplomirani inženjer brodogradnje Marija Vučinović, diplomirani inženjer računarstva Sanja Rašin, ekonomista Ljerka Dragičević, redovni profesor Univerziteta Crne Gore Saša Milić, kao i profesor književnosti Ružica Lazarević.

Marić je, kako je saopšteno iz te partije, zahvalio Glavnom odboru HRS-a , koji je donio odluku na predlog Vučinović, da bude nosilac izborne liste.

Prema njegovim riječima, HRS od danas pravi mali korak na političkoj sceni, ali veliki kada je u pitanju hrvatska zajednica u Crnoj Gori.

“Kada je u pitanju politička organizovanost Hrvata u Crnoj Gori, od danas, ništa više neće biti isto. HRS je formirana da okupi, a ne da dijeli hrvatsko biće u Crnoj Gori”, kazao je Marić.

Kako je naveo, HRS će biti svojevrstan politički dom, ne samo za članove i simpatizere naše stranke,

“Već za sve Hrvate koji učestvuju u političkom životu Crne Gore neovisno o političkom subjektu u kojem djeluju”, kazao je Marić.

On je naglasio da niko više nema ekskluzivu i monopol da zastupa bilo kog Hrvata u Crnoj Gori, navodeći da “tamo gdje stanuju ekskluziva i monopol stanuju obijest i paučina”.

“HRS će biti živa stranka, koja će 365 dana u godini raditi u interesu Hrvata i svih građana Crne Gore. Takođe, HRS će se zalagati za istinski građanski koncept, a ne onaj sa sakrivalicama i dogovorenim lažima, već onaj koji sve nas čini boljima da bi i društvo u kojem živimo bilo bolje”, poručio je Marić.

On je kazao da su tokom osnivanja stranke imali nesebičnu pomoć prijatelja i komšija koji nijesu hrvatske nacionalnosti.

“Oni su isti oni koji su nam, svojevremeno, u teškim vremena, pružali ruku potpore i to ne možemo nikada zaboraviti”, rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, da bi se imala ponosna i dostojanstvenu državu mora se imati ponosan i dostojanstven građanin.

“Za ponos i dostojanstvo svih građana Crne Gore! Za ponos i dostojanstvo države Crne Gore! Na ponos svih nas – neka je vječna”, poručio je Marić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...