fbpx
NaslovnicaCrna GoraHadžibegić: Crnogorska reprezentacija nije dala maksimum

Hadžibegić: Crnogorska reprezentacija nije dala maksimum


Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore nije dala svoj maksimum i neprihvatljivo je da u kvalifikacijama za EURO 2020. godine bude peta na tabeli, rekao je danas novi selektor Faruk Hadžibegić.

On je ponovio da je počastvovan što je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore i najavio da će dati sve da ostvari dobre rezultate.

“Rekao sam ako i kad bude, biću počašćen da budem selektor Crne Gore. Ja na ovo gledam kao na sportsku i moralnu obavezu. Mi moramo tražiti rezultat od prve do zadnje utakmice”, kazao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On smatra da Crna Gora ima dosta solidnu reprezentaciju, koja nije dala svoj maksimum.

“Volio bih da grb i reprezentacija budu prioritet naših igrača. Ja ću učiniti sve da tako bude”, rekao je Hadžibegić.

On je ocijenio da je neprihvatljivo da Crna Gora bude peta na tabeli u kvalifikacijama za EURO 2020. godine sa dva boda.

“Imamo dobre uslove za rad, dobru podršku, hajde da nađemo rješenje da bi se situacija popravila. Imamo dobrih igrača koji bi mogli dati vise”, kazao je na Hadžibegić na predstavljanju u Kući fudbala.

On je naveo da ne poznaje lično sve reprezentativce Crne Gore, ali da će cilj biti da se napravi grupa igrača koji će igrati isti fudbal.

“Ja volim ovaj prostor, znam Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a ja sam ambiciozan čovjek. Ja vjerujem u kvalitet ovog naroda, jer mi nije logično da Crna Gora još nije igrala Ecropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući”, istakao je Hadžibegić.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević kazao je da je sa Hadžibegić dogovorena saradnja do kraja 2020. godine.

“Kao predsjednik imao sam ovlašćenje da obavim razgovore i sa drugim kandidatima, a oko Faruka mi nije trebalo da se raspitujem”, rekao je Savićević.

On je kazao da Hadžibegića poznaje iz igračkih dana i da su nastupali zajedno u “A” reprezentaciji Jugoslavije.

“Ja sam mu bio prisutan kada je polagao za trenersku diplomu. Ukazala se prilika i smatram da je Hadžibegić u ovom momentu najbolje rješenje za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore. On će imati vremena da se upozna sa ekipom, imaće ove godine šest utakmica”, kazao je Savićević. 

Najčitanije