fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrčka želi da pomogne Vladi Crne Gore na putu ka EU

Grčka želi da pomogne Vladi Crne Gore na putu ka EU

Podgorica, (MINA) – Grčka podržava borbu i nastojanja Vlade Crne Gore da promoviše demokratske vrijednosti i ekonomski razvoj i želi da joj pomogne na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručila je predsjednica te države Katerina Sakeropulu na sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Krivokapić je zahvalio predsjednici Grčke na pozivu da učestvuje na šestoj godišnjoj konferenciji Delfi ekonomskog foruma koja se organizuje pod pokroviteljstvom Sakeropulu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je ocijenio da je Forum dobra prilika da potvrdi čvrstu opredijeljenost Crne Gore evropskim vrijednostima koje vode budućem punopravnom članstvu u Uniji.

Krivokapić je istakao da bi volio da je sinergija koja se osjeća u Grčkoj prisutna i u Crnoj Gori.

Sakeropulu je zahvalila Krivokapiću i delegaciji Crne Gore na potvrdi učešća na Delfi ekonomskom forumu koji svake godine okuplja lidere različitih sektora u pokušaju da podstakne dijalog i promoviše inovativne ideje za održivi i konkurentni rast za Evropu i širi region istočnog Mediterana.

Ona je istakla da Grčka podržava borbu i nastojanja Vlade Crne Gore da dvostrukim naporima promoviše demokratske vrijednosti i ekonomski razvoj.

„Želimo da vas podržimo i pomognemo Vašoj Vladi na putu ka EU, u nadi da će Vam mladi ljudi koje ste odabrali pomoći u reformama koje želite da sprovedete“, kazala je Sakeropulu.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali o politici proširenja EU i izazovima koje u tom smislu predstavlja pandemija koronavirusa.

„Saglasili su se da je saradnja država članica sa zemljama kandidatima za članstvo jedan od ključnih uslova za uspješno suočavanje sa epidemijom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Krivokapić zahvalio na donaciji medicinske opreme u vrijednosti od skoro pola miliona EUR koje je posredstvom zajedničke evropske rezerve medicinske opreme – RescEU, iz Grčke, 31. marta dopremljeno u Crnu Goru.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...