fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani Tuzi glasaće na 30 birališta 

Građani Tuzi glasaće na 30 birališta 

Podgorica, (MINA) – Građani Tuzi na izborima koji će biti održani u nedjelju moći će da glasaju na 30 biračkih mjesta, saopštio je predsjednik Optinske izborne komisije (OIK), Štjefan Ujkić i dodao da su glasački listići dvojezični.

Na izborima u novoformiranoj opštini učestvuje pet lista i jedna koalicija. Prva na glasačkom listiću je Demokratska partija socijalista, druga Socijalistička narodna partija, zatim Demokrate, Socijaldemokrate.

Peta na listiću je koalicija Albanski forum, koju čine Albanska alternativa (AA), Demokratski savez (DSA) i Demokratska unija Albanaca (DUA), a poslednja Bošnjačka stranka.

Ujkić je agenciji MINA kazao da će građani Tuzi moći da glasaju na 30 biračkih mjesta, a da je sva dokumentacija i na crnogorskom i na albanskom jeziku.

On je rekao da još opremaju birališta, ali da su u završnoj fazi

„Poteškoće postoje zbog nevremena, jer ima problema sa strujom u ruralnim područjima. Ali to se rješava“, rekao je Ujkić i dodao da očekuje da će izbori poteći u mirnoj atmosferi.

Kako je saopštio, Državna izborna komisija (DIK) i OIK organizovale su četiri edukacije za predsjednike i članove biračkih odbora, kako bi izbori bili regularni.

„Mislim da su svi članovi biračkih odbora zadovoljni edukacijama. Sada je na njima da sprovedu sve na licu mjesta“, rekao je Ujkić.

On je rekao da ima najava za posmatrače, i da su spremni da dočekaju, čak i strane.

Ujkić je kazao da je OIK u Tuzima tek formirana i da je bez obzira na rutinu i ranije iskustvo bilo dosta posla, ističući da na njen rad nije uticalo to što DIK i dalje nema predsjednika.

„Dobijali smo dokumenta i komunicirali sve vrijeme. Imali smo njihovu podršku“, naveo je Ujkić.

Birališta će biti otvorena u sedam sati, a zatvorana u 20 sati.

Biračko pravo na izborima u Tuzima ima 11.904 građana.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...