fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani očekuju kompetentnu i reformsku vladu

Građani očekuju kompetentnu i reformsku vladu

Podgorica, (MINA) – Građani u Crnoj Gori očekuju kompetentnu i reformsku Vladu, kazali su iz Demos-a i poručili da ne namjeravaju da budu prepreka u njenom formiranju.

Iz Demos-a su naveli da se pozitivno u poslednjoj dinamici oko sastava vlade ogleda u činjenici da se ove sedmice definitivno prekida odlaganje zvaničnog predloga programa i sastava Vlade, čije je kašnjenje izazivalo zabrinutost i nestrpljenje građana.

“Čitav aktuelan process ima svoju ustavno – institucionalnu legalnost potvrđenu činjenicom da je najveća koalicija u parlamentarnoj većini predložila mandatara sa svoje liste što je prihvaćeno od druge dvije koalicije”, kazali su iz te Demosa.

Tako je, kako su naveli, predsjedniku države ostala formalnost da konstatuje podršku parlametarne većine mandataru Zdravku Krivokapiću.

U Demos-u smatraju da u nastalim kompleksnim okolnostima novoj Vladi treba dati šansu.

“Dakle, ne namjeravamo da budemo prepreka, posebno u uslovima kada građani s razlogom očekuju konkretne efekte formiranja nove Vlade”, poručili su iz Demos-a.

Prema njihovim riječima, građani očekuju i formalan kraj odlazeće Vlade, koja je na izborima izgubila povjerenje građana i koja je u periodu nakon izbora “sasvim digla ruke od državnih obaveza ne krijući stanje agonije, posebno u zaštitno-zdravstvenom sektoru”.

Takođe, kako su dodali iz Demos-a, građani očekuju da nova Vlada hitno počne da rješava dramatično nagomilanih problema u crnogorskom društvu-

Oni su istakli da odluku u DEMOS-u mogu donijeti na stranačkim organima, kada u petak od mandatara dobiju zvaničan predlog programa i sastav nove Vlade.

“Naš stav ćemo javno obrazložiti na sjednici Skupštine 2. decembra”, kazali su iz Demos-a.

Oni su poručili da ukoliko Vlada bude izabrana, Krivokapić, njegov izabrani tim i politički subjekti koji bi kadrovski participirali u Vladi, treba primarno da preuzimu javnu odgovornost za rezultate rada vlade, najprije u parlamentu, a zatim pred građanima.

Najčitanije