Naslovnica Crna Gora Goranović: Gardašević ubijen na svirep i podmukao način

Goranović: Gardašević ubijen na svirep i podmukao način

Nikšić, (MINA) – Policija je uhapsila M.A. ( 37) iz Nikšića zbog sumnje da je 20. maja ubio sugrađanina Marka Gardaševića (39) u porodičnoj kući u nikšićkom naselju Rastoci.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić, Tihomir Goranović, kazao je na konferenciji za novinare da je ubistvo izvršeno na krajnje podmukao i surov način, kao i da su se žrtva i počinilac ubistva odranije poznavali.

”Nakon sedmodnevne istrage i istrajnog rada utvrđene su sve relevantne aktivnosti i okolnosti pod kojim je nasilnim putem izvršeno to teško ubistvo, kako ga je okvalifikovalo Tužilaštvo”, rekao je Goranović.

Kako je naveo, utvrđeno je da je 20. maja u ranim jutarnjim satima M.A. svojim vozilom došao do kuće Gardaševića, ušao u kuću i, nakon kraće verbalne rasprave, manjom sjekirom, zadao Gardaševiću više udaraca u glavu, kao i najmanje jedan udarac nožem u vrat.

Prema riječima Goranovića, Gardašević je od nanesenih povreda preminuo na licu mjesta.

„Nakon počinjenog krivičnog djela učinilac je preduzeo više radnji kako bi skrio svoj identitet i odbacio sredstva izvršenja, zatim sakrio garderobu koja je korišćena“, rekao je Goranović.

On je naveo da su sprovedenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenim, policijski službenici obezbijedili i personalne dokaze počinioca koji je u potpunosti priznao izvršenje tog zločina, kao i da su pretragom šireg lica mjesta pronašli sredstvo kojim je izvršeno krivično djelo.

Goranović je saopštio da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.A., pronađeni, markirani i izuzeti dokazni predmeti i tragovi koji potiču sa mjesta krivičnog djela ili su nastali prilikom njegovog izvršenja.

Osumnjičeni je danas, nakon što je uhapšen, sproveden nadležnom Državnom tužilaštvu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnešene protiv nepoznatog izvršioca, nakon čega mu je donijeto Rješenje o zadržavanju.

Rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih delikata u Sektoru kriminalističke policije, Lazar Šćepanović, potkrijepio je činjenicu o poznavanju žrtve sa izvršiocem ubistva podacima da mu je Gardašević omogućio da uđe u njegovu kuću.

To potvrđuje, kako je istakao, činjenica da je kuća obezbijeđena blind vratima, koja su bila prethodno zaključana.

Te činjenice su, kazao je Šćepanović, dijelom olakšale i suzile krug osoba koje su bile predmet kriminalističke obrade.

„U odnosu na motiv izvršenja ovog krivičnog djela ne možemo iznositi više detalja zbog daljeg toka krivičnog postupka, ali možemo naglasiti da su žrtva i izvršilac imali određene zajedničke nedozvoljene aktivnosti, što je imalo za posledicu eskalaciju njihovog sukoba“, naveo je Šćepanović.

Prema njegovim riječima, i osumnjičeni i ubijeni su od ranije poznati policiji kao izvršioci krivičnih djela.

„Uzimajući u obzir da je uviđaj trajao pet dana, izuzet je veliki broj tragova sa lica mjesta i drugih lokacija, a sprovodile su se i analize telekomunikacija. Izuzet je video nadzor sa više objekata u užem i širem licu mjesta kao i gradskom jezgru i prikupljena su obavještenja od više od 100 građana“, kazao je Šćepanović

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, ubistvo je rasvijetljeno u saradnji sa Sektorom za kriminalističku policiju i Forenzičkim centrom iz Danilovgrada.

Najčitanije