fbpx
NaslovnicaCrna GoraFZO produžiće radno vrijeme sa strankama

FZO produžiće radno vrijeme sa strankama

Podgorica, (MINA) – Fond za zdravstvo osiguranja (FZO) od sjutra će produžiti radno vrijeme sa strankama od osam do 14 sati svakog radnog dana.

Iz FZO su kazali da će se radno vrijeme rada sa strankama primjenjivati u svim područnim jedinicama, odnosno filijalama Fonda i da je rad sa strankama produžen u cilju smanjenja gužvi i sprečavanja širenja koronavirusa.

Kako su objasnili, osiguranici mogu podnositi sve zahtjeve za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja, osim prava na privremenu spriječenost za rad, koje je naredbom Ministarstva zdravlja produženo do 15. maja.

„Osiguranici koji se nalaze na privremenoj spriječenosti za rad, koju ocjenjuju prvostepene ljekarske komisije Fonda, blagovremeno će biti obaviješteni o datumu dolaska u Fond radi podnošenja medicinske dokumentacije zbog produženja privremene spriječenosti za rad od strane ljekarske komisije“, kaže se u saopštenju.

Iz FZO su naveli da su osiguranici prilikom ulaska u prostorije područnih jedinica Fonda u obavezi da nose zaštitne maske.

Najčitanije