fbpx
NaslovnicaCrna GoraFormirani predmeti zbog navoda o policijskoj torturi

Formirani predmeti zbog navoda o policijskoj torturi


Podgorica, (MINA) – Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je predmet povodom obraćanja Budimira Grujičića koji je saopštio navode o nezakonitom postupanju, zlostavljanju i mučenju od policijskih službenika prema njegovom sinu Jovanu u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

Iz MUP-a je saopšteno da je to Odjeljenje formiralo predmete kontrole i na osnovu obraćanja Akcije za ljudska MUP-u u kojem je zahtijevana hitna istraga prijave mučenja i iznude priznanja u slučaju napada na lokal „Grand“ i kuću policijskog službenika Duška Golubovića.

“Uz ukazivanje na sumnju da je, osim prema građaninu Grujičić Jovanu, nezakonito postupanje, zlostavljanje i mučenje od strane policijskih službenika vršeno i prema građaninu Mugoša Benjaminu i građaninu M.B”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su postupci unutrašnje kontrole u predmetnim slučajevima u toku.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će, u cilju utvrđivanja činjenica i dokaza u vezi sa iznijetim navodima i okončanja postupaka unutrašnje kontrole, izvještaje o izvršenim kontrolama povodom predmetnih slučajeva dostaviti na dalji postupak nadležnom državnom tužilaštvu”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije