fbpx
NaslovnicaCrna GoraEraković: DPS pobjednik današnjih lokalnih izbora

Eraković: DPS pobjednik današnjih lokalnih izbora

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pobjednik je lokalnih izbora koji su danas održani u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju, kazao je potpredsjednik te partije Jevto Eraković.

On je, na konferenciji za novinare povodom rezultata lokalnih izbora, rekao da se i večeras dešava da da oni koji izgube izbore proglašavaju pobjedu.

“Analizirajući partiju koja je večeras proglasila pobjedu na izborima u Mojkovcu, vidimo da su izgubili više od 900 glasova u odnosu na prethodne izbore”, naveo je Eraković.

Prema njegovim riječima, partija koja večeras slavi na Cetinju, izgubila je preko 400 glasova u odnosu na prethodne izbore.

DPS je, kako je kazao Eraković, potvrdio dominaciju u političkom životu Crne Gore.

“Osvojili smo između 40 i 50 odsto glasova u svim opštinama. Podsjetiću da smo na prethodnim izborima osvojili oko 35 odsto”, dodao je Eraković.

Prema njegovim riječima, lokalni izbori odslikavaju Crnu Goru u malom.

“Ukoliko posmatramo ukupan broj mandata koji su raspoređivani na ovim izborima, DPS je osvojio 47 odsto od svih dijeljenjih mandata”, rekao je Eraković.

Kako je naveo, koalicija, koja čini vlast na državnom nivou, osvojila je 19 mandata manje u odnosu na DPS.

“U Petnjici imamo apsolutno vlast. Ostajemo otvoreni za sve one političke snage koje žele da formiramo vlast u Petnjici, na način kakav dolikuje proevropskim i građanskim partijama”, kazao je Eraković.

On je rekao da je ista situacija i na Cetinju.

Prema riječima Erakovića, DPS, kao pobjednik izbora u Mojkovcu, ostaje otvoren za sve one snage koje žele drugačiji pravac u odnosu na prethodnih godinu.

“DPS je pokazao da i iz opozicije može da brani Crnu Goru. I odbranili smo Crnu Goru. Ostajemo zadovoljni rezultatom izbora i očekujemo detaljniju analizu narednih dana”, dodao je Eraković.

Na pitanje šta vidi kao razlog slabijeg rezlutata na Cetinju u odnosu na parlamentarne izbore, on je odgovorio da će narednih dana analizirati rezultate pojedinačno u svim opštinama.

“Ono što nam je važno je da je građansko, crnogorsko, proevropsko Cetinje i ovog puta pokazalo jasnu sliku na koji način želi Crnu Goru”, naveo je Eraković.

DPS je, kako je kazao, imao jasan odnos prema Cetinju i svim građanima Prijestonice od prvog dana, i tako će biti i ubuduće.

“Cetinjani su danas poslali jasnu poruku očuvanja Crne Gore i pravog, proevropskog kursa Crne Gore”, rekao je Eraković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu