fbpx
NaslovnicaCrna GoraEpidemiološka situacija u Tuzima se normalizuje

Epidemiološka situacija u Tuzima se normalizuje

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija u Tuzima se od uvođenja karantina normalizuje, kazao je direktor Doma zdravlja u toj opštini Halil Duković i dodao da mjere koje je Nacionalno koordinacionog tijelo (NKT) donijelo daju dobre rezultate.

Duković je agenciji MINA kazao da se situacija u Tuzima polako smiruje, ali da je potrebno da građani i dalje budu oprezni.

„Od uvođenja karantina u Tuzima, epidemiološo stanje se apsolutno normalizuje, a privremene mjere koje je donijelo NKT daju dobre rezultate“, rekao je Duković.

On je kazao da stabilnu epidemiološku situaciju potvrđuje i svakodnevni izvještaj Instituta za javno zdravlje.

„Činjenica je da smo u posljednjih nekokoliko dana imali samo jedan ili dva nova slučaja koji su povezani sa kontaktima, znači da mjere koje smo preduzeli daju veoma dobre rezultate“, kazao je Duković

On je rekao da Dom zdravlja Tuzi ima dovoljno medicinske i zaštitne opreme.

„Imali smo dezinfekcionih sredstava, zaštitinih maski i rukavica još za nekoliko dana, ali je, srećom, došla dopuna, tako da smo dopunili rezerve“, kazao je Duković.

On je naveo da u okviru Dom zdravlja imaju organizovanu službu koja pregleda pacijente i propisuje im ljekove, a volonteri ih dostavljaju građanima.

Preme riječima Dukovića, građani Tuzi se uklapaju u crnogorski prosjek i ogromna većina poštuje mjere koje je propisalo NKT.

„Vidim da se većinski to poštuje. Preko medija saznajemo da ima i tih koji ne poštuju mjere, kao što je i na cijeloj teritoriji Crne Gore, ali na osnovu toga ne možemo donositi sud o svima“, naveo je Duković.

On je apelovao na građane Tuzi da poštuju privremene mjere.

„Moramo nastaviti da sprovodimo disciplinu, kao što smo to i do sada radili, jer ovo je tak početak. Vjerujem da ćemo se zajedno vrlo brzo izboriti sa ovom situacijom. Svako nepoštovanje mjera peodužava i epidemiološku situaciju i dovodi sve građane Crne Gore u opasnost“, kazao je Duković.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su zaraženi u toj Opštini stabilnog zdravstvenog satnja i da nema pacijenta koji su na intezivnoj njezi i na respiratorima.

Đeljošaj je agenciji MINA kazao da se svi građani Tuzi pridržavaju privremenih mjera i preporuka NKT-a i da se većina stanovnika navikla na takav način življenja i funkcionisanja.

“Važno je bilo uvesti te mjere kako se virus ne bi širio, i mi danas zahvaljujući tim mjerama nemamo drastičan rast oboljelih od koronavirusa”, rekao je Đeljošaj.

On je naveo da imaju dovoljno volontera koji dostavljaju potrebne životne namirnice stanovništu Tuzi.

“Uspijevamo u svaki dom da stignemo, ljudi se navikavaju na neki novi način života, sa nekim osnovnim namirnicama koje možemo da im odnesemo”, kazao je Đeljošaj.

Kako je rekao, opština Tuzi posjeduje dovoljno medicinske opreme.

“Nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom da svi poštujemo mjere i da i dalje pokušamo da izađemo u susret našim sugrađanima”, kazao je Đeljošaj.

On je rekao da je i poljoprivrednicima omogućeno da obavljaju svoje poslove na gazdinstvima.

Đeljošaj je još jednom pozvao sve građane te opštine da poštuju propisane mjere i naredbe i poručio da je to jedini način da se pobijedi koronavirus.

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...