fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Rožaje simbol multietničnog sklada

Đukanović: Rožaje simbol multietničnog sklada

Podgorica, (MINA) – Rožaje sa svojim ljudima simbol je multietničnog sklada, neodvojivi dio svih vrijednosti i uspjeha savremene Crne Gore, kao i njene slavne istorije, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

On je čestitao Dan Opštine Rožaje njenom predsjedniku Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građanima Rožaja.

„Rožaje sa svojim ljudima je simbol multietničnog sklada, neodvojivi dio svih vrijednosti i uspjeha savremene Crne Gore, kao i njene slavne istorije“, naveo je Đukanović u čestitki.

Prema njegovim riječima, poseban doprinos Rožajci su dali obnovi države.

„Kao što su doprinosili i vođenju državne politike koja je našu zemlju uvela u NATO, učinila je liderom u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, i nezaobilaznim faktorom regionalne stabilnosti” kazao je Đukanović.

Građani Rožaja, kako je naveo, pokazuju odgovornost i u suočavanju sa novim izazovima, tokom pandemije novog koronavirusa.

„Vjerujem da ćete svojim tradicionalno dokazanim pregalaštvom i preduzimljivošću, uz adekvatnu valorizaciju izdašnih resursa, isto tako odgovorno raditi i na bržem prevazilaženju posljedica COVID 19“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Rožaje ima izgledne šanse za brži razvoj i unapređenje kvaliteta života svojih ljudi.

„Na dobro cijele Crne Gore, u okviru strategije za Sjever, kroz bolju infrastrukturnu povezanost i korišćenje prirodnih i drugih potencijala, što će nadam se prepoznati i nova izvršna vlast“, zaključio je Đukanović.

Najčitanije