fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović potpisao ponovo izglasane zakone

Đukanović potpisao ponovo izglasane zakone

 

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je zakone koje je Skupština ponovo izglasala 20. januara.

Đukanović je na Tviteru objavio da je potpisao ukaze o proglašenju zakona, navodeći da su dileme koje je imao i zbog kojih ih je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje ostale.

On je kazao da, s obzirom na jasnu Ustavnu normu da je predsjednik Crne Gore dužan da proglasi ponovno izglasani zakon, nema prostora za drugačije ustavno postupanje.

„Vjerujem da ukupnim radom, a posebno u ovom vremenu kompleksnog ambijenta vršenja vlasti, najbolje doprinosim državi i njenom demokratskom napretku, apsolutnim poštovanjem Ustava Crne Gore”, rekao je Đukanović.

On je kazao da se nada da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure, od bilo kojeg subjekta u društvu, za ocjenu njihove ustavnosti.

“Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način”, dodao je Đukanović.

Skupština je 20. januara, između ostalih, ponovo izglasala izmjene zakona o slobodi vjeroispovijesti, o radu, o državnim službenicima i namještenicima, o zdravstvenoj zaštiti i o kreditnim institucijama.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...