fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović odlučio da odgodi izbore u Tivtu

Đukanović odlučio da odgodi izbore u Tivtu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odgađanju izbora u opštini Tivat.

„Cijeneći postojeću epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i imajući u vidu naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, odlučio sam da odgodim održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat“, naveo je Đukanović u odluci.

On je dodao da je naredbom kao jedna od privremenih mjera propisana i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbjeći.

„Dijeleći odgovornost s drugim državnim organima za poštovanje propisanog režima kretanja građana u cilju zaštite njihovog zdravlja, pažljivo ću pratiti razvoj događaja i odrediti novi datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat“, naveo je Đukanović.

On je kazao da će, u skladu sa tim, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat biti održani u roku od 90 dana od kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru.

Najčitanije