fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Nećemo dozvoliti nikome da potkopava državu

Đukanović: Nećemo dozvoliti nikome da potkopava državu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio je da država neće dozvoliti nikome da se bahati po Crnoj Gori i da je potkopava, krijući se, kako je rekao, iza mantije i krsta.

Đukanović je podsjetio da je Vlada utvrdila Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji, kako je ocijenio, značajno može doprinijeti regulisanju brojnih pitanja u otoj osjetljivoj sferi.

“Nažalost, za to nema gotovih modela. Naše političko polazište je da svako novo rješenje mora slijediti osnovni cilj: prevazilaženje naslijeđenih dubokih podjela u crnogorskom društvu”, kazao je Đukanović u intervjuu Dnevnim novinama.

On je rekao da računaju na posvećenost svih političkih i crkvenih subjekata da se u dobroj vjeri i namjeri dođe do održivog rješenja, u najboljem interesu svih građana, i države i crkve.

“Nećemo dozvoliti nikome da se bahati po Crnoj Gori, i da potkopava našu državu, krijući se iza mantije i krsta”, rekao je Đukanović.

Komentarišući potpisivanje opozicionog Sporazuma za budućnost, Đukanović je kazao da će rezultati najbolje pokazati kako se politički subjekti, bilo da se radi o vlasti ili opoziciji, odnose prije svega prema pitanjima od životnog značaja za građane, ali i prema državi Crnoj Gori.

“Već je svima jasno da je takozvani Sporazum za budućnost bio još jedna fatamorgana koju u raznim formama kreiraju manje-više isti ljudi opsjednuti mržnjom prema vlasti. Dakle, destrukcijom iz koje se nikad ništa vrijedno ne može poroditi”, kazao je crnogorski predsjednik.

Na pitanje može li se pokušaj terorizma iz 2016, ponoviti na parlamentarnim izborima naredne godine, Đukanović je kazao da je nezahvalno baviti se prognozama takve vrste, ali da vjeruje da je to neponovljivo.

“Imamo državu koja je pokazala sposobnost i odlučnost da adekvatno reaguje i u tako nepredvidivim situacijama”, kazao je Đukanović.

Najčitanije