fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Ne bojim se nikakvih krivičnih prijava

Đukanović: Ne bojim se nikakvih krivičnih prijava

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je da se ne boji nikakvih krivičnih prijava, navodeći da se uvijek trudio da bespogovorno poštuje ustavno-pravni sistem Crne Gore.

“Ne bojim se nikakvih krivičnih prijava, duže od 30 godina obavljam javne funkcije i svih tih godina imao sam oštru konkurenciju i rekao bih često neprimjerenu kritiku”, poručio je Đukanović u emisiji Pressing na N1.

Prema njegovim riječima, optužbe protiv njega često su dolazile i sa regionalnih adresa, najčešće iz Beograda, ali i od strane probeogradske opozicije u Crnoj Gori.

“Ne bojim se zbog toga što znam kako sam radio i uvijek sam se trudio da bespogovorno poštujem ono što je ustavno-pravni sistem Crne Gore”, rekao je Đukanović.

On je istakao da njegov status građanina ne zavisi od toga koja će politička vlast biti u Crnoj Gori, već onoga što je radio i “nema nikakvog mjesta zebnji”.

Na pitanje kada će formalno dati mandat Zdravku Krivokapiću za formiranje Vlade, Đukanović je rekao da je ustavom predviđen rok od mjesec.

“Ustavom predviđeni rok je mjesec dan i mislim da još uvijek nije proteklo ni sedam dana od tog roka i teško možemo govoriti o odugovlačenju. U predviđenom roku ću obaviti svoj posao i kandidat za poziciju mandatara od mene kao predsjednika će dobiti mandat za sastav Vlade”, dodao je Đukanović.

On je ponovio je da neće podnijeti ostavku na funkciju predsjednika države i da će svoj mandat koristiti do kraja, portal N1 BiH.

“Na ovim izborima nijesmo odlučivali o predsjedniku Crne Gore. Imam vrlo čvrstu namjeru da svoj mandat do kraja koristim u cilju dobrobiti države na čijem sam čelu”, istakao je Đukanović.

Govoreći o rezultatima proteklih parlamentarnih izbora, Đukanović je kazao da je Demokratska partija socijalista na čijem je čelu i dalje najjača partija u Crnoj Gori.

On je naveo da se na prethodnim izborima dogodilo nešto što se uobičajeno događa u demokratskim društvima.

“Ovdje nije riječ ni o kakvom padu niti je ponajmanje reč o padu bilo koga lično, uključujući i mene”, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, sve što se događa nakon završenih parlamentarnih izbora pokazuje sklonost ljudi koji predvode pobjedničku koaliciju da zapravo koriguju ono što su bile njihove predizborne najave.

Đukanović je kazao da prihvata volju građana i da neće opstruirati formiranje nove vlasti.

“Kao odgovorna i državotvorna opozicija najavili smo da će njihova politika imati podršku od strane nas kao najjače opozicione partije za sve ono što će predstavljati kontinuitet borbe za nove vrijednosti”, rekao je Đukanović.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...