fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Naša politika će na kraju pobijediti

Đukanović: Naša politika će na kraju pobijediti

Podgorica, (MINA) – Na izborima u Herceg Novom ne glasa se samo za evropski put razvoja, već protiv politike koja zatire Crnu Goru, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, dodajući da nema dilemu da će politika te partije biti pobjednička.

Đukanović je, na završnoj tribini Evropskog tima za Herceg Novi, istakao da je dobro što su građani imali priliku da vide alternativu politici DPS-a.

„Svakim danom, sve većem broju građana, jasnoje da ako žele da na izborima glasaju za svoje dobro i dobro svoje porodice, treba da podrže DPS i njene koalicione partnere“, rekao je Đukanović.

On je, osvrćući se na period kada je DPS vršio vlast, kazao da niko ne može osporiti najmanje tri dostignuta strateška cilja u pravcu ostvarivanja nacionalnih interesa.

„To su obnova nezavisnosti i povratak nacionalnog i državnog dostojanstva, uspostavljanje održive ekonomija čime smo se oslobodili mentaliteta dotirane države i očuvanje Crne Gore kao građanskog društva“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, tokom čitavog tog vremena Herceg Novi je bio visoko na mapi interesovanja državne politike koju je predvodila DPS.

Đukanović je podsjetio da je riješeno ključno infrastrukturno pitanje vodosnabdijeva, da je država pomogla stvaranje uslova za izgradnju sedam novih hotela, i da je mnogo učinjeno u dijelu unaprijeđenja putne infrastrukture i saobraćajnog povezivanja.

„U Herceg Novom je realizovana investicija Portonovi od 820 miliona EUR, koja već sada zapošljava preko 700 ljudi i u kojoj je otvoren prvi i jedini hotel One and Only u Evropi“, ukazao je Đukanović.

S druge strane, dodao je on, zahvaljujući gotovo dvadesetogodišnjoj vlasti partija koje sada čine parlamentarnu većinu i na državnom nivou, Herceg Novi stagnira.

„Grad koji je u turističkom i kulturnom smislu bio daleko ispred drugih, sada se nalazi na repu razvoja crnogorske obale“, rekao je Đukanović.

Zbog toga je, ističe on, od suštinske važnosti da dođe do promjena ne samo u Herceg Novom, već i na nivou državne politike.

„Zato se 9. maja ne glasa samo za evropski put razvoja, već protiv politike koja zatire Crnu Goru, u kojoj velikosrpski nacionalizam prijeti da proguta građanski karakter naše države, protiv kleronacionalizma koji ima ambiciju da od Crne Gore stvori srednjevjekovnu teokratsku državu“, poručio je Đukanović.

On je kazao da je od suštinske važnosti da svako ko misli dobro Crnoj Gori podrži Evropski tim u Herceg Novom, jer će, kako je rekao, svaki glas odgovornosti prema državnim interesima biti snažan impuls i za Crnu Goru u cjelini.

“Nemam nikakvu dilemu, da će u finalu, naša politika biti pobjednička i u Herceg Novom i u Crnoj Gori”, zaključio je Đukanović.

Najčitanije