fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine UN

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Njujork, gdje će na poziv generalnog sekretara UN-a Antonia Gutereša od 24. do 28. septembra učestvovati na 74. zasijedanju Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija (UN).

Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a i učestvovati u liderskom dijalogu u okviru Političkog foruma na visokom nivou o sagledavanju stepena realizacije Ciljeva odrzivog razvoja.

“On će biti gost na radnom ručku koji za najviše državnike organizuje generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, i tradicionalnom prijemu koji za šefove država i vlada priređuje predsjednik SAD Donald Tramp”, kaže se u saopštenju iz kabineta Đukanovića.

On će prisustvovati prijemu za šefove država i vlada čiji su domaćini predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, prvi potpredsjednik Evropske komisije Frans Timermans i visoka predstavnica EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Đukanović će učestvovati na Blumberg biznis forumu koji okuplja najznačajnije lidere iz javnog i privatnog sektora, a predviđeni su i brojni bilateralni susreti sa visokim zvaničnicima UN-a i država članica, kao i sa predstavnicima drugih međunarodnih organizacija.

U sastavu delegacije biće i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Najčitanije