fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović jedini kandidat za predsjednika

Đukanović jedini kandidat za predsjednika


Podgorica, (MINA) – Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović.

Iz DPS-a su kazali da je Predsjedništvo razmatralo +aktivnosti u susret 9. Kongresu i predložilo kandidati za predsjednika i potpredsjednike partije.

Predsjedništvo je jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Đukanović, a za potpredsjednik Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Navodi se da će od ukupno predloženih osam biti izabrana četiri potpredsjednika.

Na sjednici je, kako su kazali, ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine svi predsjednici Opštinskih odbora kao i predsjednik Partije biraju neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva.

“Konstatovano je da DPS ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost, kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dijele ove vrijednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije