fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: DPS ključni stožer svih uspjeha države

Đukanović: DPS ključni stožer svih uspjeha države

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) je ključni stožer svih dosadašnjih uspjeha države, poručio je lider te stranke Milo Đukanović, dodajući da je uvjeren da će građani Crne Gore to prepoznati i vrednovati na predstojećim izborima.

On je, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je Gusinje gdje je, kako je saopšteno iz DPS-a, imao niz aktivnosti i sastanaka.

Đukanović je kazao da je vrijeme potvrdilo ispravnost odluke da se ispoštuje demokratska volja građana Gusinja za formiranjem zasebne opštine.

On je ukazao na potrebu adekvatnog uspostavljanja prioriteta za dalji razvoj grada, uz odgovornu i održivu politiku korišćenja mnoštva prirodnih resursa kojima ovaj kraj obiluje.

Kako je kazao, takvim pristupom Gusinje traži svoje mjesto u vrhu ponude sve razvijenijeg sjevera koji predstavlja motor budućeg razvoja Crne Gore, kroz sve bolju infrastrukturnu povezanost i razvoj turističke ponude, u čemu i dijaspora Gusinja može dati značajan podstrek.

Đukanović je ocijenio da na predstojećim izborima građani imaju jednostavan izbor – da podrže progresivnu politiku koja je doprinijela očuvanju mira, stabilnosti, multietničnosti i multikulturalnosti, mirnoj obnovi nezavisnosti, ekonomskom razvoju i uspjesima u evropskim i evroatlantskim integracijama.

„Ili da podrže one politike koje, iako u više kolona, rade sve protiv interesa svoje države uz zdušnu podršku parapolitičkih organizacija i inostranih elemenata“, dodao je on.

Reagujući na tvrdnje o uznemirenosti građana sve učestalijim nacionalističkim ispadima, Đukanović je, kako se navodi u saopštenju, iznio uvjeravanja u sposobnost države da očuva mir i multietnički sklad.

On je istakao da će kratkoročni cilj izvršne vlasti, koju će kao i do sada dominantno vršiti DPS, biti suočavanje sa posljedicama krize izazvane pandemijom Covid 19.

Srednjoročni cilj je, kako je naveo, nastavak investicionog zamaha vrijednog više milijardi EUR uloženih u izgradnji infrastrukture, turizma, poljoprivrede i proizvodnju hrane.

„U čemu postoji jasna vizija prezentirana u programu DPS-a za predstojeće parlamentarne izbore, a koja je posebno senzitivna prema budućem razvoju sjevera“, dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, dugoročni cilj predstavlja unapređenje kvaliteta života građana Crne Gore na nivo evropskog standarda, „što nam i istorijski i shodno potencijalima pripada“.

Đukanović je istakao da takvu jasnu viziju samo odlučno i odgovorno može sprovesti DPS.

„Kao ključni stožer i svih dosadašnjih uspjeha naše države, što će, uvjeren sam, građani prepoznati i vrednovati na predstojećim izborima“, dodao je Đukanović.

Najčitanije