fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

Đukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

Podgorica, (MINA) – Vječna simbolika najradosnijeg hrišćanskog praznika podsticaj je da se zajednički radi na humanijem, bogatijem i boljem društvu, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je čestitao Božić nadbiskupu barskom Roku Đonlješaju, biskupu kotorskom Ivanu Štironji i svim građanima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu sa željom da u miru i spokojstvu proslave najradosniji dan u hrišćanstvu.

Đukanović je kazao da Božić milionima ljudi u svijetu donosi osjećaj radosti, ljubavi, nade i nadahnuća u stalnoj borbi sa slabostima, izazovima i iskušenjima.

„Vječna simbolika ovog svetog praznika podsticaj je da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo humanijim, bogatijim i boljim, a nas same društveno odgovornijim“, poručio je Đukanović.

On je kazao da je za mnoge zbog pandemije koronavirusa, ovo Božić samoće, nemoći, duševnih i fizičkih patnji, ekonomskih problema.

“Vratiti im nadu, dati utjehu i neophodnu pomoć naša je zajednička obaveza, posebno nama koji imamo najveću političku i društvenu odgovornost da osiguramo sredstva, mjere i instrumente nužne za ostvarenje uslova dostojanstvenog života građana i za njihov skori povratak svakodnevnim aktivnostima“, naveo je Đukanović

On je kazao da želi da oda priznanje humanoj misiji Katoličke crkve u Crnoj Gori na predanom i odgovornom odnosu u sučeljavanju sa izazovima i posljedicama pandemije koronavirusa.

„Svojim postupanjem još jednom ste se osvjedočili kao društveno odgovoran činilac nastavljajući doprinositi jačanju moralnih i duhovnih temelja crnogorskog društva, očuvanju istorijskog i kulturnog nasleđa i izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa i ukupnoj demokratizaciji zajedničke države“, kazao je Đukanović.

Najčitanije